Over MCZ

Motorclub Zevenhoven (MCZ) is opgericht in 1973, maar staat sinds 1974 ingeschreven bij de KNMV, zoals op het logo is vermeld. De club is opgericht door een paar vrienden uit Zevenhoven.

Zevenhoven is gelegen aan de rand van provincie Noord-Holland, vlakbij Noordeinde, Nieuwveen, Nieuwkoop en Alphen a/d Rijn. MCZ heeft ongeveer 100 leden in de leeftijd categorie van 20 tot ongeveer 65 jaar.

Leden met verschillende smaken als het gaat om motoren, Variërend van Harley Davidson / Ducati / Moto Guzzi / BMW tot de bekende Japanse merken. Het maakt niet uit op wat voor een motor je rijdt, als je maar rijdt.

MZC geeft ongeveer 8 keer per jaar een clubblad uit. In ieder clubblad worden de leden op de hoogte gehouden van de toerritten, nieuws en evenementen. Enkele door MCZ georganiseerde evenementen zijn de toerritten, zoals Paas-puzzelrit, Hemelvaartsrit en de Boerenkoolrit.

Met Pinksteren organiseert de motorclub een weekend op een motor camping in de Ardennen of de Eifel. Verder wordt er af en toe in clubverband een bezoek gebracht aan activiteiten van andere motorclubs, een Bluesfestival, Wijnfeesten in Duitsland of een toertocht elders. In Januari vindt de jaarvergadering plaats. Het bestuur communiceert dan met de leden over het afgelopen en komende seizoen. Aangezien er in de wintermaanden de meeste leden hun motor in de winterstalling zetten, wordt door de motorclub excursies en andere activiteiten georganiseerd.

Sinds 2000 is MC-Zevenhoven ook op internet actief. Maandelijks zal de internetsite worden bijgewerkt.